Leestijd is een samenwerkingsverband van diverse websites om lezen te bevorderen. Want er wordt steeds minder gelezen. En daarmee bedoelen we het aantal personen dat leest. Het aantal minuten dat mensen lezend doorbrengen, is gelukkig nog onveranderd.

Bij Het RedactiePakhuis proberen we al jaren om (met name) kinderen te stimuleren om meer te lezen. Dat doen we door het maken van boeken, kindertijdschriften en specials die kinderen graag willen lezen; zowel van papier als digitaal.

Op onze website kun je zien wat we de afgelopen jaren zoal gemaakt hebben… van het Grote boek van Sinterklaas tot het Klokhuisboek over het Nederlands werelderfgoed, en van Bob de Bouwer tot Frozen.

Een van de leukste elementen van ons werk is het ontwikkelen van compleet nieuwe (tijdschriften)series en specials voor kinderen. We denken bovendien graag mee over innovatieve kinderconcepten. Al onze passies komen samen op Leestijd.nl: hier vind je links naar sites met onze favoriete kinderboekenseries, met de leukste kinderbladen en met informatie over lezen op de tablet.

Als een kind eenmaal een boek, serie of special heeft gevonden die bij hem past, komt het plezier in lezen vanzelf.