Over ons

LEESTIJD is een samenwerkingsverband van diverse websites die lezen belangrijk vinden. Samen proberen we om (met name) kinderen te stimuleren om meer te lezen. En dat is hard nodig, want er wordt steeds minder gelezen. Dat heeft deels te maken met een gebrek aan leesplezier.

Een leven lang leesplezier

Uit internationaal onderzoek is gebleken dat goed kunnen lezen een grote rol speelt in het zelfvertrouwen van kinderen. Ook in hun ontwikkeling. En lezen kent nog meer voordelen:

  • Het bevordert de liefde voor verhalen en levenslang leesplezier,
  • Het is leuk, vermakelijk en ontspannend,
  • Lezen verbetert de lees- en schrijfvaardigheid, spelling, leesbegrip en vergroot de woordenschat,
  • Het vergroot de algemene kennis en creĆ«ert begrip voor en interesse in andere mensen en culturen,
  • Lezen zorgt ervoor dat je beter kunt presteren op school en dat je meer kans hebt om later een goede baan te vinden.

Kortom, je kunt maar beter plezier hebben in lezen, want lezen brengt je verder!

LEESTIJD is een initiatief van Het RedactiePakhuis. Al jaren proberen we om (met name) kinderen te stimuleren om meer te lezen. Dat doen we door het maken van boeken, kindertijdschriften en specials die kinderen graag willen lezen; zowel van papier als digitaal. Op onze website kun je zien wat we de afgelopen jaren zoal gemaakt hebben… van het Grote boek van Sinterklaas tot het Klokhuisboek over het Nederlands werelderfgoed, en van Bob de Bouwer tot Frozen.

Een van de leukste elementen van ons werk is het ontwikkelen van compleet nieuwe (tijdschriften)series en specials voor kinderen. We denken bovendien graag mee over innovatieve kinderconcepten.

Daarnaast organiseert Het RedactiePakhuis leesprojecten op basisscholen. De leerlingen die hieraan meedoen, lezen gezamenlijk zo veel mogelijk boeken en maken kans op een geheel verzorgd schoolreisje.

Al onze passies komen samen op LEESTIJD.nl: hier vind je links naar sites met onze favoriete kinderboekenseries, met de leukste kinderbladen en met informatie over lezen op de tablet.